Tobbedans is er voor iedereen die ondersteuning nodig heeft bij het verzorgen van de was.

 

Of u nu

- mantelzorger bent

- een zelfstandig wonende oudere bent

- of een drukke baan en gezin heeft en meer vrije tijd wilt voor uzelf

- of gewoon een hekel hebt aan wassen en/of strijken

 

Tobbedans zorgt dat het draait! Snel, voordelig en netjes!

Ook de was voor (sport) verenigingen en het MKB  kan door Tobbedans worden verzorgd.

 

 

 

Ik hoop u snel als nieuwe klant te mogen begroeten.

 

Ondersteuning voor ouderen en hun mantelzorgers

Tobbedans wil graag op het gebied van wassen en strijken meehelpen om ouderen langer zelfstandig te laten wonen, netjes en verzorgd. Daar hebben niet alleen de ouderen baat bij maar ook hun mantelzorgers. Vaak zijn dit de kinderen die allerlei taken van hun ouders overnemen, naast hun eigen baan, gezinsleven en huishouden. Dat is zwaar en zeker als het langdurig is en de zorgvraag groter wordt door ziekte of beperkingen, kan het een te grote belasting worden. Als gevolg van die zorgtaken is het soms voor een kind bijna niet meer mogelijk om eens rustig koffie te drinken bij je ouders.  

 

Bewoners van zorginstellingen

Zorginstellingen verzorgen vaak zelf de was voor de bewoners of laten dit door een grote wasserij doen. Bewoners van zorginstellingen zijn echter niet verplicht om de was door de instelling te laten wassen. Familie/mantelzorgers kunnen dit ook verzorgen. In overleg met de familie kan ook worden gekozen de was uit te besteden aan Tobbedans. Er zijn genoeg redenen om zelf de regie te willen houden op het gebied van de was; bijvoorbeeld omdat je geen labels in je kleding wilt of omdat je niet een week op de schone kleding wilt wachten of omdat je je mooie kleding niet aan een fabriekswasserij toevertrouwt. Soms duurt het zelfs langer dan een week voordat de kleding weer terug is waardoor mensen extra kleding moeten aanschaffen.

 

Druk bezette personen

Met een drukke baan is het vaak lastig om het huishouden goed draaiende te houden en ook nog voldoende vrije tijd te hebben voor het gezin en hobbies. Tobbedans neemt graag een wekelijks terugkerende en tijdrovende taak van je over: de wasverzorging. Helemaal naar jouw wensen wordt je wasgoed gewassen, gedroogd en netjes gevouwen. Ook het strijken van kledingstukken en linnengoed kun je rustig aan Tobbedans overlaten. Hierdoor heb jij meer vrije tijd om leuke dingen te doen. En nog gemakkelijker: je kunt de was ook laten halen en weer thuis of op een ander adres laten bezorgen!

 

Verenigingen en MKB

Ook sportverenigingen kunnen rekenen op de snelle en goede service van Tobbedans. Zweetlucht en vuil is geen probleem; de sporttenues worden schoon en fris weer afgeleverd.

Tobbedans wast en strijkt ook graag de bedrijfskleding en linnengoed van restaurants, kinderdagverblijven, B&B en verhuurders van vakantiehuisjes.

 

Incidentele gebruikers

Is uw wasmachine stuk of hebt u een aantal logees gehad of u komt net terug van vakantie en u ziet  op tegen de berg met was? Ook dan biedt Tobbedans uitkomst.

 

Wordt u tijdelijk opgenomen in het ziekenhuis (SKB Winterswijk) en u wilt de was graag laten verzorgen? Geen probleem! Uw was wordt opgehaald in het ziekenhuis en daar ook weer teruggebracht.

 

Dekbed, beddesprei of slaapzak weer schoon en fris? Vaak zijn deze stukken te groot voor een huishoudwasmachine. Laat Tobbedans daarom deze incidentele was voor u draaien.

 

Hoe werkt het?

 

Tobbedans is een kleinschalige wasserij waar wordt gewerkt met professionele apparatuur met capaciteit om ook groter wasgoed zoals gordijnen, dekens, dekbedden en slaapzakken te kunnen wassen en drogen. De wasserij is klein maar effectief ingericht. Voor het strijken van grote stukken is een strijktafel met een lengte van 3 meter geïnstalleerd; kleding wordt met de hand op een professioneel strijksysteem gestreken.

 

De routing is makkelijk.

Vaste klanten krijgen op verzoek een wasbox van 50 liter in bruikleen waarin het was- of strijkgoed kan worden verzameld. U kunt het was- en/of strijkgoed zelf komen brengen en weer afhalen of gebruik maken van de haal- en brengservice van Tobbedans.

 

In de wasserij wordt het wasgoed met persoonlijke zorg per klant gesorteerd, gewassen en gedroogd. Hierdoor is het labelen van wasgoed niet nodig; de was wordt immers per klant verwerkt.

 

Het wasgoed wordt gevouwen tot nette stapels en in de schone wasbox verpakt. De te strijken kleding wordt netjes gestreken en daarna gevouwen of op de door de klant aangeleverde hanger gedaan. Hangende kleding wordt van een plastic folie voorzien.

 

Het wasgoed is op de afgesproken dag/tijd klaar en kan zo de kast in.

 

Prijzen

Tobbedans werkt met eenheidsprijzen voor het wassen, drogen en vouwen en aparte prijzen voor het strijken.

Wasgoed wordt berekend per kilogram of (als dat voordeliger is voor de klant) per eenheid van 5 of 10 kilogram.

Groot textiel, zoals dekens, dekbedden en slaapzakken, worden per stuk berekend.

 

 

Hierdoor is direct duidelijk wat de kosten zijn en komt u niet voor verrassingen te staan.